c S

Zaposleni na 52 upravnih enotah nadaljujejo stavko

27.03.2024 08:10 Po tem ko stavkovna pogajanja z vladno pogajalsko skupino niso obrodila sadov, zaposleni na 52 od 58 upravnih enot po državi znova stavkajo. Kot že prejšnji dve sredi tudi danes opravljajo le nujne naloge, zaprti pa so krajevni uradi.

V Sindikatu državnih organov Slovenije so že ob napovedi stavke pojasnili, da zaposleni na upravnih enotah stavkajo zaradi vse slabšega ekonomskega položaja, ki ga spremljajo hude obremenitve z delom. Nadaljevanje stavke so napovedali vsako sredo do sklenitve ustreznega stavkovnega sporazuma.

V dosedanjih stavkovnih pogajanjih se temu še niso približali. Kot pravijo na ministrstvu za javno upravo, je od zadnjega sestanka med vladno in sindikalno stranjo s sindikatom potekala aktivna komunikacija z izmenjavo gradiv in stališč v elektronski obliki. A po navedbah sindikalne strani se dogovoru o rešitvi stavkovnih zahtev niso približali.

Po navedbah resornega ministrstva predstavniki reprezentativnih sindikatov upravnih enot vladni predlog rešitve stavkovnih zahtev še vedno zavračajo, na ministrstvu pa menijo, da je predlog dober in "naslavlja ovrednotenje dela ter predlaga ukrepe za zaposlene na izhodiščnih delovnih mestih v posameznih tarifnih skupinah ter pri zaposlenih, ki rešujejo zmanjševanje zaostankov na upravnih enotah".

>> Več: Zaposleni na 52 upravnih enotah nadaljujejo stavko